TANDBEHANDLING OCH TANDRENGÖRING

Här finns digital tandröntgen och vi utför professionell tandrengöring samt vid behov tandextraktioner (drar ut tänder).

 

Tandborstning är viktigt!

Vänj ditt djur redan som valp eller kattunge vid tandborstning. Det går även att introducera detta på ett vuxet djur men det krävs tålamod.
Det viktiga är att du borstar ditt djurs tänder dagligen. Det som sker vid tandborstning är att man tar bort den bakteriehinna (plaque) som alltid finns på tänderna. Om den finns kvar på tänderna inlagras det så småningom ämnen från saliven som bildar tandsten och den går inte att borsta bort.
Plaquen orsakar en irritation och inflammation i tandköttet som gör att tandköttet drar sig tillbaka från tanden, tandbenet blottas och dras också tillbaka och då släpper tanden så småningom.
Utrustningen som behövs för tandborstning finns att köpa i vår butik. I början kan du använda en speciell ”fingertuta” som träs över fingret och då kommer man lätt åt i princip överallt. Gå därefter över på en mjuk liten barntandborste eller Bizzibrush som är en speciell borste framtagen för hund och katt.
Börja med utsidorna och så småningom brukar det gå att även borsta insidorna. Använd speciell tandkräm för hund och katt eller enbart ljummet vatten. Tandkräm för människor ska inte användas eftersom våra djur är känsliga för flour.
Gå gärna in på https://www.anicura.se/fakta-och-rad/hund/hur-borstar-jag-tanderna-pa-min-hund/ och titta närmare på en instruktionsfilm som finns där
Lycka till!