FÖRSÄKRING

Försäkra ditt djur – det är värt det!

Vi rekommenderar alltid att alla djur skall vara försäkrade. Alla djur, även innekatter, kan drabbas av sjukdomar och olyckor som kräver omfattande och kostsam behandling. Det finns flera olika försäkringsbolag att välja mellan.

Några goda råd:

Kontrollera att valpen/kattungen varit försäkrad hos uppfödaren och att det Finns en dolda fel- försäkring.
Försäkra alltid valpen/kattungen samma dag som den hämtas från uppfödaren. Annars kommer den att vara oförsäkrad för sjukdom under en period.
Om du byter försäkringsbolag kan en dold sjukdom undantas från den nya försäkringen och ditt djur kan då inte ersättas för den sjukdomen.
Säg inte upp försäkringen när ditt djur blivit äldre, bara för att du inte behövt utnyttja försäkringen tidigare. Äldre djur blir oftare sjuka, precis som människor.

Betalning om djuret är försäkrat

Många djur är idag försäkrade. Det vanliga är att djurägaren betalar på djurkliniken och sedan skickar kvittot till försäkringsbolaget. Det brukar då ta ett par veckor innan du får pengar tillbaka.
Om ditt djur är försäkrat kan vi hjälpa dig att göra en så kallad direktreglering. Det betyder att försäkringsbolaget ersätter oss direkt. Se under fliken Betalning. TÄNK PÅ olika försäkringar har olika villkor och ersättningsbelopp. Därför kan vi aldrig säga om just din försäkring ersätter en viss behandling.

Du behöver själv kontakta ditt försäkringsbolag för att få reda på om behandlingen ersätts i din försäkring och att din försäkring inte har någon reservation som gör att behandlingen inte ersätts på just ditt djur.

Här finns förslag på några försäkringsbolag som försäkrar djur.
 Du måste själv bilda dig en uppfattning vilket försäkringsbolag som du skall anlita.

Agria Djurförsäkring
Dina försäkringar 
Folksam Djurförsäkring
If Djurförsäkringar
Optimal djurförsäkring
Sveland Djurförsäkringar